top of page

nr. 8 Ni nyttige tips

om det å skape vennskap.

Hvis du er på utveksling, reise, eller bare plutselig havner alene på et fremmed sted, da er det første man ønsker seg «et sosialt nettverk». (I hvert fall hvis du er like ekstrovert som meg). Så er du like desperat etter å få venner som jeg var da jeg ankom Frankrike, kommer ni nyttige tips din vei.

  1. VÆR INNPÅSLITEN. Dette høres kanskje ikke så veldig bra ut, men det funker som bare det. Når du møter noen du synes virker spennende, må du søke kontakt. Det er fort gjort å tenke at «det er helt sykt at jeg bor i en fremmed by», men for alle andre som allerede bor der fortsetter hverdagen akkurat som vanlig. Kanskje virker det som at ingen egentlig er på leit etter nye venner, så derfor må man ta eget initiativ og introdusere seg selv. Ekstra tips, spill «fremmed»- kortet, det er ikke kleint, og veldig effektivt. «Hei, jeg er ny her, vet du om- blablabla», og boom- der har du fått en ny kontakt.

  1. SJEKK ARRANGEMENT PÅ FACEBOOK. Nesten med en gang jeg ankom Frankrike fant jeg kommende arrangementer i byen. Det er en super måte å møte nye mennesker på, som gjerne også har litt like interesser som deg selv. For eksempel hvis du går på «puslespill-kveld», så møter du gjerne andre som liker å pusle puslespill.

  1. INVITER FOLK. Har du mulighet til å invitere dine bekjente hjem til deg så vil jeg veldig gjerne anbefale det. Lag middag, en kopp te eller inviter på spillkveld. Alle liker sosialt samvær, og ingen tør å si nei til en slik invitasjon. Hvis du ikke har mulighet til å invitere noen hjem, så inviter med på andre måter, for eksempel på andre arrangementer i byen, en kaffe, kino eller ut å gå en tur. Hvis du er heldig kanskje du også får dine bekjente til å ta med seg sine venner!

  1. OPPSØK ANDRE NYINNFLYTTENDE. Hvis du for eksempel flytter til et annet land kan det være lurt å oppsøke andre som er i samme situasjon som deg selv, som også er på leit etter venner. Kanskje er det et internasjonalt fellesskap i byen du flytter til, og basert på egen erfaring vil jeg bare si at ingenting er mer spennende enn å møte folk fra andre land. Her er også Facebook et nyttig verktøy for å komme i kontakt og finne arrangement.

  1. IKKE VÆR REDD. Noe man fort blir. Men hvis man klarer å legge vekk fordommer og frykt er det så mye lettere å få kontakt med nye mennesker. Mitt tips er å utveksle kontaktinformasjon så fort som mulig. Dette viser tillit, og det gjør det lettere for de andre å kontakte deg ved en senere anledning. Som regel er ikke folk skumle, og hvis de er det har man det forhåpentligvis litt på følelsen.

  1. FINN EN HOBBY. Nytt sted, nye muligheter. Kanskje tiden for en ny hobby også? Enten du liker det eller ikke er det en gyllen mulighet til å møte nye mennesker. Og hvis hobbyen ikke er noe for deg, så kan man jo alltids slutte etter et par ganger, men fordelen er jo da at du sitter igjen med enda flere bekjente.

  1. PRIORITERINGER. Dette punktet kommer jo helt an på hvor «desperat» du er etter et sosialt nettverk, men for min del var det viktig de første månedene å prioritere bekjente og venner. Selv om det kan være veldig utmattende; kanskje snakker man et annet språk, man må gi gode første inntrykk, og samtalene befinner seg for det meste på overflaten, er denne investeringen virkelig verdt det i det lange løp. Får du muligheten til å være med fremmede, ta den. Nå har mine tidligere bekjente blitt gode venner, og samtalene har virkelig gjort et dypdykk.

  1. LEGG VEKK TELEFONEN. Er du ute og går tur, eller gjør noe alene, ikke ta opp telefonen. Telefonen kan virke avskrekkende for andre. Ingen kommer til å snakke til deg hvis du går med hodet ned i telefonen. I stedet for å «google map-se» veien til bakeren, kanskje du heller skal bruke språket og spørre noen rundt deg? Du får kanskje ikke en bestevenn (hvem vet), men det er en fin øvelse å snakke med fremmede, og det gjør det litt mindre skummelt til neste gang. Som regel er folk veldig interessert i å snakke med deg om du kommer fra et annet sted, og vipps har du fått både veibeskrivelser til bakeren og en givende samtale.

  1. «FREMMEDE ER VENNER DU IKKE HAR MØTT ENDA», som Youtube-kanalen «Yes-Theory» sier. Og dette tror jeg er veldig sant. Siste tips er derfor «gi fremmede en mulighet til å overraske deg». Ikke forhåndsdøm noen, ikke vær kresen, men prøv å ha et åpent sinn. Plutselig har dine tidligere bekjentskap utviklet seg til gode vennskap du aldri ville vært foruten.

Enkeltinnlegg: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page